Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész - Harry Potter and the Deathly Hallows Part I
Emyke
03-03-2010 22:09

Tag

Regisztrált: 08.02.10

pipeppers írta:
Emyke írta:
kivi leszek nagyon.

kivi? Grin csak nehogy megegyen valaki. Grin

Grin Most hogy újraolvastam a Herceget, bele sem merek gondolnimi lett volna, ha rendes Hp rajongó módjára követem az eseményeket. Nem tudom, mikorra jelent meg az ereklyék, de addig tűkön ültem, amíg nem tudtam meg mi a vége...

pipeppers
04-03-2010 11:49

Tag

Regisztrált: 29.01.08

Grin Most hogy újraolvastam a Herceget, bele sem merek gondolnimi lett volna, ha rendes Hp rajongó módjára követem az eseményeket. Nem tudom, mikorra jelent meg az ereklyék, de addig tűkön ültem, amíg nem tudtam meg mi a vége...

Nem egészen értem, mit jelent az, hogy rendes Harry Potter rajongó. Emlékszem, hogy én próbáltam kerülni minden Harry Potteres cikket, nehogy megtudjak valamit előre. Azt sajna nem tudtam elkerülni, hogy megtudjam, valaki meghal a 6. végén, de szerencsére azt nem tudtam, hogy ki.
Én nem ültem tűkön egyik után sem, de azért vártam a következőt. Igazából úgy szeretem olvasni, hogy az elsőtől a hetesig egymás után.
Szerkesztette: pipeppers - 04-03-2010 12:02
"A vakmerő utak egzotikus országokban meg idegen tengereken a kanyarban sincsenek azokhoz a kalandokhoz képest, amelyek a jobb és a bal fül közti húsz centis térben várják az embert." - Dean R. Koontz

Emyke
04-03-2010 21:51

Tag

rendes: vagyis nem olyan vagyok, aki az elejétől fogva várta, mikor jelenik meg a következő könyv. Én is egyszerre olvastam el az összeset. Örülök, hogy így tettem, mert nem kellet annyit várnom a következőreGrin

pipeppers
05-03-2010 08:58

Tag

Emyke írta:
rendes: vagyis nem olyan vagyok, aki az elejétől fogva várta, mikor jelenik meg a következő könyv. Én is egyszerre olvastam el az összeset. Örülök, hogy így tettem, mert nem kellet annyit várnom a következőreGrin

Megvallom őszintén, az első könyv levert a lábamról. Amikor olvastam, egy egész más világba kerültem, a valóságot teljesen kiszorítva. Ez mára sajna eltűnt, hála a filmnek, amit óvatlanul megnéztem. Az első film után nem olyannak láttam olvasás közben sem a szereplőket, sem a környezetet, mint régebben, hanem akaratlanul is a filmbeli arcok és tájak jelentek meg előttem. Egyetlen kivétel volt, méghozzá éppen Piton, akit továbbra is ugyanolyannak láttam olvasás közben. Szeretném hinni, hogy ez attól van, hogy Alan úgy játszotta el, ahogy elképzeltem, de nem higyszem, hogy így lenne, mert Ron az a szereplő, akit valóban olyannak képzeltem el, és mégis a filmbeli Ront látom, ha olvasom.
Rengetegszer megfogadtam már, hogy nem nézek meg olyan filmet, amit előtte olvastam, de sajnos kételen vagyok mindig betartani. A könyv mindig jobb, szabadabb. nincs két ember, aki ugyanúgy képzelné el, bármennyi leírás is van benne.
"A vakmerő utak egzotikus országokban meg idegen tengereken a kanyarban sincsenek azokhoz a kalandokhoz képest, amelyek a jobb és a bal fül közti húsz centis térben várják az embert." - Dean R. Koontz

Emyke
05-03-2010 20:54

Tag

A karakterek közül nekem az ikrek nagyon tetszettek még a filmekban, de úgy mindenki rendben volt. Piton meg....róla csak jót tudnék írni, de hallottam, hogy eredetileg nem Alannek szánták a szerepét, csak miután az a másik színész visszautasította, fogadta el, hála az égnek

leona5266
07-03-2010 15:23

Tag

Regisztrált: 01.04.08

pipeppers írta:
Rengetegszer megfogadtam már, hogy nem nézek meg olyan filmet, amit előtte olvastam, de sajnos kételen vagyok mindig betartani. A könyv mindig jobb, szabadabb. nincs két ember, aki ugyanúgy képzelné el, bármennyi leírás is van benne.

Engem is levett a lábamról a könyv, nagyon szerettem (akkor még nem tudtam,h Rowling merített innen-onnan), és félve vártam a filmet, mert nekem is voltak csalódásaim. De az első két film várakozáson felül sikerült, én az összes szereplőt el tudtam fogadni, jóformán úgy éreztem, a képzeletemből léptek ki a vászonra. A kedvencem az elejétől fogva Piton volt, még azelőtt, hogy tudtam, Alan fogja játszani. Mostanára sajnos ő maradt az egyetlen ok, amiért egyáltalán megnézem az újabb részeket.
"Oly távol vagy tőlem, és mégis közel,
Nem érthetlek téged, s nem érhetlek el."

Nala
07-03-2010 19:51

Tag

Regisztrált: 28.01.10

Én azt hiszem a negyedik film után kezdtem el sorban olvasni a könyveket. Hát nem is tudom. Talán akkor kaptam észbe, hogy talán a könyv többet mondhat, mert voltak olyan dolgok, amiket nem értettem a filmben. Azt is mondhatnám, hogy a filmek kb. a 4. részig tetszenek és onnantól valami "furcsa köd" szállt rá az utóbbi két részre (legalábbis nekem ez a hasonlat jutott az eszembe) És leginkább most már én is csupán Piton miatt várom a befejező részeket.

Emyke
08-03-2010 12:59

Tag

Nala írta:
Én azt hiszem a negyedik film után kezdtem el sorban olvasni a könyveket. Hát nem is tudom. Talán akkor kaptam észbe, hogy talán a könyv többet mondhat, mert voltak olyan dolgok, amiket nem értettem a filmben. Azt is mondhatnám, hogy a filmek kb. a 4. részig tetszenek és onnantól valami "furcsa köd" szállt rá az utóbbi két részre (legalábbis nekem ez a hasonlat jutott az eszembe) És leginkább most már én is csupán Piton miatt várom a befejező részeket.

Egyetértek. Az első 3 rész volt az ami nagyon tetszett, és jobban összehozták a könyvvel. Bárki-bármit mond a 4. részről, nekem az a rész nem tetszett, hiába lett "sötétebb" olyan érzésem volt vele, mintha néhány jelenetet kiszakítottak volna a könyvből.

Emyke
08-03-2010 13:01

Tag

http://moviesblog...ce-on-set/
na itt van már Xeno Lovegood isGrin

pipeppers
09-03-2010 06:40

Tag

leona5266 írta:
Engem is levett a lábamról a könyv, nagyon szerettem (akkor még nem tudtam,h Rowling merített innen-onnan), és félve vártam a filmet, mert nekem is voltak csalódásaim. De az első két film várakozáson felül sikerült, én az összes szereplőt el tudtam fogadni, jóformán úgy éreztem, a képzeletemből léptek ki a vászonra. A kedvencem az elejétől fogva Piton volt, még azelőtt, hogy tudtam, Alan fogja játszani. Mostanára sajnos ő maradt az egyetlen ok, amiért egyáltalán megnézem az újabb részeket.

Nem arról van szó, hogy nem fogadtam el őket, de Hermione a könyvben például kifejezetten csúnyácska, a filmben pedig szép. Engem az zavar, hogy mióta láttam a filmet, a filmbeli szereplőket látom magam előtt olvasáskor is. De ez minden filmre igaz. A könyvolvasás nálam egy rítus. Nemcsak hogy látom magam előtt, amit olvasok, de a párbeszédek is olyan tempóval történnek, mintha ott beszélnének. Úgy értem, hogy ha hangosan olvasnám fel valakinek, akkor sem olvasnék lassabban. A fiam és a tesóm olyan tempóval olvas, hogy nem is értem, hogy képesek megjegyezni, de tudom, hogy az a normális.

Lilyanjudyth
11-03-2010 23:32

Főadminisztrátor

Regisztrált: 22.09.06

Én már rég nem izgatom magam a könyvek miatt, számomra már csak azok léteznek, amit az emberkék írogatnak - és a kezem alatt is átfutnak moderálás közben.

Azért megyek a moziba, hogy lássam Alant és Bill Nightyt! Love *ne nézzétek hülyének ááá egy cseppet sem*
i102.photobucket.com/albums/m106/Lilyanjudyth/sign/adriana_sign_lily.jpg

www.alanrickmanfan.hu
Ivy
12-03-2010 09:25

Adminisztrátor

Regisztrált: 13.06.07

Lilyanjudyth írta:

Azért megyek a moziba, hogy lássam Alant és Bill Nightyt! Love *ne nézzétek hülyének ááá egy cseppet sem*

Akkor én is hülye vagyok... Grin
"If people want to know who I am, it's all in the work."

pipeppers
12-03-2010 10:11

Tag

Lilyanjudyth írta:
Én már rég nem izgatom magam a könyvek miatt, számomra már csak azok léteznek, amit az emberkék írogatnak - és a kezem alatt is átfutnak moderálás közben.

Pedig egy könyv sokkal értékesebb, mint a film. Az Édentől Keletre, a 22-es csapdája, vagy a Piszkos tizenkettő, mind-mind sokkal jobb könyvben, és olyanok amit egyszer mindenkinek el kell olvasni. És még nagyon sok ilyen van. És a Harry Potter is ide tartozik.
Vannak kedvenc filmjeim, amit nem merek elolvasni, mert biztos, hogy utána nem fog tetszeni a film annyira. Ilyen a Keresztapa vagy az Abigél.

Emyke
15-03-2010 18:42

Tag

ujjabban fictionöket olvasok, IEPP továbbírások, egész jó kis történeteket találtam. Tényleg jobb egy könyv, mint egy film. Vannak olyanok, amiket én is csak filmen láttam, de a könyvet is el kéne olvasnom. A HP-nél egyértelműen a könyvek tetszenek jobban.

Edith
15-03-2010 20:42

Tag

Regisztrált: 31.12.09

Emyke írta:
ujjabban fictionöket olvasok, IEPP továbbírások, egész jó kis történeteket találtam. Tényleg jobb egy könyv, mint egy film. Vannak olyanok, amiket én is csak filmen láttam, de a könyvet is el kéne olvasnom. A HP-nél egyértelműen a könyvek tetszenek jobban.

ezzel én is tökéletesen egyetértek. nekem is jobban tetszenek a HP könyvek, mint a filmek.
i438.photobucket.com/albums/qq102/Windelitte/ar/00aa0kd7_wwwkepfeltolteshu_resize.jpgi438.photobucket.com/albums/qq102/Windelitte/ar/002s3k8g_wwwkepfeltolteshu_.jpg

Lilyanjudyth
16-03-2010 00:20

Főadminisztrátor

Épp azt mondom, hogy a rajongók által írt történetek... Grin A filmek... *sóhajt* más téma. IEPP? Merengőre nem jársz...? OFF konyec.

De már kezdem én is totálisan teleoffolni a topicot.

Nem akar valaki valami új képpel előrukkolni esetleg? Grin

www.alanrickmanfan.hu
Ivy
16-03-2010 08:00

Adminisztrátor

Regisztrált: 13.06.07

Lilyanjudyth írta:

Bár lenne! :%
(Felteszem, nem a "gyerek"szereplőkre gondoltál...)
Szerkesztette: Ivy - 16-03-2010 08:02
"If people want to know who I am, it's all in the work."

Emyke
16-03-2010 08:37

Tag

Lilyanjudyth írta:
Épp azt mondom, hogy a rajongók által írt történetek... Grin A filmek... *sóhajt* más téma. IEPP? Merengőre nem jársz...? OFF konyec.

De már kezdem én is totálisan teleoffolni a topicot.

ott még nem jártam, igyekszek, csak kedves tesóm miatt ritkábban jutok géphez.
Néhány frissebb interjú, Jasonon szétröhögtem magam amikor Lucius haját emlegetiGrin
http://www.solyit...g=30773960

illetve Helena egyik nyilatkozata:

"Főleg a Halál ereklyéi második részében szerepelek. De mókás volt. Az utolsó napomon meghaltam, ami igazán furcsa - mármint, hogy az utolsó napomon ténylegesen végeznek velem. Molly Weasley -Julie Walters- öl meg."
Erről a pillanatról részletesen beszámolt: "Valóban jó a halál-jelenetem. És szokás szerint rendkívül kimerítőnek is bizonyult. Pálcával a kezemben párbajozom egy asztalon. Majd' leesek. Volt annyi eszem, h megkérdezzem: 'Ha már arra kértek, hogy párbajozás közben hátrafelé haladjak, nem tehetnénk be a végére egy kaszkadőrt?'mire ők: 'Á nem lesz rá szükség!' én pedig mit csináltam? szinte rögtön sikerült lesétálnom hátrafelé az asztalról... Azt hinnéd, hogy a közül a 70 ember közül aki téged néz, valaki csak odajön, hogy szóljon: 'Ööö megállnál?' Neem! Imádták! Majdnem kinyírtam magam - aznap mikor meghaltam."
Helenának komoly érzelmi tapasztalatot jelentett megformálni és a végigvinni Bellatrix karakterét a filmen. "Bellatrix nem volt megírva. Azon gondolkodtam, hogy mivel tehetném érdekesebbé? Csak magasnak és soványnak volt leírva, de tudtam, hogy van ott valami ami vonz a karakterhez - fejlődésképtelent játszani. Tudod, mint a gyerekek. Bellatrix egyfajta gyermek - megakadt és teljes mértékben anarchista."

Remélem,nem baj, ha beszúrtam ide...

Emyke
16-03-2010 09:04

Tag

Lilyanjudyth írta:

akkor ezt csak nekedWink mit mond a végén?
http://www.youtub...r_embedded

Lilyanjudyth
21-03-2010 19:45

Főadminisztrátor

Hümmm.

http://index.hu/k...ry_potter/

www.alanrickmanfan.hu
Ugrás a fórumra: